Хипертониците не могат да спят

Знае се, че хората с повишено кръвно налягане започват да спят по-малко. Вместо нормалните 7 - 8 часа в денонощието те прекарват в постелята 6, даже 5 часа. Освен това сънят на хипертониците е повърхностен и те често се будят през нощта.

Нарушенията на съня са резултат от медикаментите, които пациентът взема за понижаване на кръвното налягане. За това първото, което трябва да направите за нормализиране на съня, е да се консултирате с лекар. Обсъдете заедно как могат да се изберат други таблетки, които няма да нарушават съня ви.

Много често обаче хипертониците решават, че могат да се справят сами с проблема, като просто вземат едно успокоително или приспивателно. В резултат на това проблемът се задълбочава и може да прерасне в хронично безсъние. И тогава вече ще се наложи пациентът да търси помощ от специалист, който да направи изследвания и да предпише подходящо приспивателно.

Добре е да се знае, че има медикаменти, които не само ви помагат да заспите, но и малко понижават високото кръвно. И затова тези препарати са особено подходящи за хипертониците.

24часа.бг

Няма коментари: