Колкото хора - толкова видове кошмари

Колкото човека има на земята толкова са приблизително и кошмарите, които мъчат човечеството. Може и да не ги помните, но кошмарите са част от съществуването на всеки от нас. Понякога те се повтарят и ни карат да се будим уморени и подтиснати.

Много хора имат кошмари на падане от някоя скала или от самолет, също така, често срещат кошмар е да се окажат голи на обществено място.
Това са само няколко от видовете кошмари, които често се сънуват.

Голи на обществено място
Да сте голи на обществено място може да означава, че имате някакъв срам от нещо, което може да се научи от доста хора. Или това може да бъде предизвикано от конкретен епизод от предишния ден, когато ви е било срам от нещо в личността ви. Алтернативно, този лош сън може да е знак на подсъзнанието ви, че се чувствате потиснати по някакъв начин и, че най-дълбоките ви желания са да разкриете някаква тайна пред света за себе си.

Някой ви преследва
Будите се облени в пот, след като сте тичали в съня си, защото някой ви е гонил. Това може да е някой познат или напълно непознат. Чувството, че сте преследван е много реално за вас, но не можете да разберете в повечето случаи кой или какво ви гони.
Стресът е най-често срещаната причина за този кошмар. Независимо дали става дума за стрес от работа или от личните ви отношения. Притискат ви срокове в работата ви или имате проблем с любимият и това се изразява в този кошмар – те ви гонят, а вие искате да им избягате.

Убити сте или наранени
Най – честият кошмар е когато вие се наранявате в съня си или някой, когото обичате е наранен. Може дори да сънувате, че сте убити, умрели.
Това може да доведе до неспособността да заспите отново. Такива кошмари разстройват максимално и ще ви е трудно да го забравите за дълго време. И да мислите за неговото значение постоянно, в продължение на много дни след това.
Общо взето този кошмар е израз на това, че чувствате дълбока загуба от нещо или от някой или, че сте готови да отворите нова глава в живота.

Падате от високо
Някои специалисти слагат кошмарите с падането от високо и с удавянето под един знаменател, защото това е признак, че сте претоварени психически и сте безпомощни да излезете от тази ситуация.

В капан сте
В лабиринт сте, асансьор или в заключена стая и не може да излезете. Това се тълкува, че сте доста объркани в живота си, притеснения и стрес съпътстват ежедневието ви и вие не намирате изход от това ваше състояние.

Кошмарите са само един вид сън, но ако продължават да се повтарят е добре да се консултирате със специалист, тъй като това ще доведе до разстройство на съня ви. Психиатрите, които се специализират в сънищата или подсъзнанието също могат да бъдат добри ресурси за някой, страдащи от повтарящ се кошмар.

бг.стафф.нет

Няма коментари: