Оттърви се от киселините

Появата на киселини вечер смущава съня на повечето хора. Това важи особено за жителите на големите градове, които почти не хапват през деня, а вечер преяждат. В резултат на това киселините от стомаха преминават в хранопровода, чувствате се много некомфортно и често се будите през нощта. Някои сънотворни също могат да предизвикват киселини.

За да спите нормално, първо трябва да промените режима си на хранене и да не преяждате късно вечер. Освен това е добре да повдигнете с 15-20 сантиметра леглото откъм главата. Ако тези съвети не помогнат, трябва да си направите изследване. Лекарите вкарват в хранопровода малък катетър, в който има измерител на киселинността. Уредът регистрира количеството и силата на нощните пристъпи.

Специалистите предписват препарати с по-продължително действие, които намаляват отделянето на стомашни киселини и не им позволяват да влязат в хранопровода. Добре е да се приемат няколко часа преди лягане, за да бъдат максимално ефективни. Ако причината за киселините е сънотворното, което вземате, трябва да се обърнете към невропатолог, който да избере друг медикамент.

24часа.бг

Няма коментари: