Релаксация за по-добър сън

Често се случва да не може да заспите, защото умът ви работи ли, работи? Грижите покрай близките, тревогите на работа ви държат дълго будни?Не само стресови ситуации могат да доведат до липса на сън, само факта, че съзнанието ви е заето да мисли за неща, които го вълнуват е огромна предпоставка за безсънни нощи.

Ако наистина искате да се наспите добре трябва да бъдете в състояние да отпусне ума си. След като се научите как да го направите, вие ще бъдете изненадани колко бързо заспивате и какъв качествен сън ще получавате.

Да се научите да „изчистите” ума си не е нещо, което може да стане за една нощ. В интерес на истината отнема дни, дори седмици преди да се усъвършенствате и да се научите как да заспивате с необременено съзнание.
Затова ето ви няколко неща, които ще ви помогнат в това ваше начинание:

Релаксирайте ума си и спете по – добреПърво трябва да се уверите, че не си пълните ума с нещо, което ще ви стресира и преуморява психически. Това включва извършване на всякакъв вид сериозен разговор в рамките на половин час преди лягане, а също и гледането на телевизионни предавания и филми.

Преди да си легнете седнете в някой тих район и се отпуснете, вслушайте се в тишината – тя лекува съзнанието. Мислете за позитивни неща и оставете ума си да препуска през тях. Вярвате или не това действа и ще ви накара да се почувствате по – добре.

Другото нещо е просто да си вземете една топла вана с много ароматни масла и соли преди лягане и докато го правите слушайте отпускаща, нежна музика.

Най – важното е да се опитате да забравите за всичките си проблеми, които са ви в ума от деня. Всички ваши проблеми ще бъдат там и на следващия ден, няма нужда да се притеснявате за тях и през нощта, така че се отпуснете и се насладете на нощната си почивка максимално.

бгстафф.нет

Няма коментари: