Как се лекува Сомнамбулизма?

Нормално е да изпитвате притеснение дали това е сериозно заболяване на психическа или физическа основа. В повечето случаи проявите на сомнамбулизъм не са повод за притеснение, а при децата те рядко се дължат на някакви психологически смущения. Все пак, за да се избегне появата или влошаването на сомнамбулизма, специалистите препоръчват много почивка за пациента, който се чувства преуморен след ходене на сън.

Трябва да бъде изграден график на лягане, както и да се помисли за някакви релаксиращи техники като медитация или музика, които да прогонят стреса и напрежението.

От стаята трябва да се махнат всички предмети, които биха могли да наранят човека – сомнамбул по време на нощните му разходки.

Вратите и прозорците да бъдат здраво залостени.

Хипнозата е доказано успешен метод за лечение на сомнамбулизъм – както на деца, така и на възрастни.

Най-важният фактор при случай на сомнамбулизъм в семейството – без значение дали е при дете, или при възрастен, е емоционалната подкрепа от страна на близките. Покажете разбиране и положително отношение към проблема, който много пъти може да се дължи единствено на огромно количество стрес, който се трупа в подсъзнанието на човека. Консултацията с лекар не е необходимо условие за по-безобидните прояви на сомнамбулизъм, но ако те зачестят или се изменят, тогава не се колебайте и потърсете специализиран съвет. Така всички ще спите отново спокойно.


розали.ком

Няма коментари: